Türkiye’de Roblox’a Erişim Kısıtlaması

 Türkiye’de Roblox’a Erişim Kısıtlaması
Okunuyor Türkiye’de Roblox’a Erişim Kısıtlaması

Türkiye’de, Instagram’a getirilen erişim engelinin ardından şimdi de çevrimiçi oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Roblox’a erişim, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla engellendi.

ROBLOX’A ERİŞİM ENGELİ

BTK’nın sitesinde yer alan açıklamada, “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir” ifadesi kullanıldı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda alınmıştır. Karar, Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olup, UYAP sistemi aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır” denildi.

BAŞSAVCILIĞIN GEREKÇESİ: ÇOCUK İSTİSMARINA NEDEN OLACAK İÇERİKLER

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, Roblox’un çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığını tespit ederek, erişim engeli kararı verilmesini talep etti.

ŞİKAYETLERİN GEREKÇESİ

Roblox, kimliksizleştirme, cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası gibi nedenlerle sıkça şikayet ediliyordu.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi deneyim platformu ve deneyim oluşturma sistemidir. Kullanıcıların kendi deneyimlerini programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan deneyimleri oynamasına olanak tanır. Platform, özellikle 16 yaş altı çocuklar arasında yaygındır.

 

Haber Kaynağı: http://ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun