ABD Başkanlık Yarışı’nda Yeni Anket: Kamala Harris, Donald Trump’ı Geçti

 ABD Başkanlık Yarışı’nda Yeni Anket: Kamala Harris, Donald Trump’ı Geçti
Okunuyor ABD Başkanlık Yarışı’nda Yeni Anket: Kamala Harris, Donald Trump’ı Geçti

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde yapılan son anketler dikkat çekici sonuçlar veriyor. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’in gerisinde kaldı.

Amerikan NPR radyosu, PBS televizyonu ve Marist Koleji’nin ortak yürüttüğü ankete göre, Kamala Harris, seçim yarışında Donald Trump’ı 3 puan önde geçiyor. Harris’in oy oranı yüzde 51, Trump’ın oy oranı ise yüzde 48 olarak belirlendi.

Ankete katılanların yüzde 53’ü, Harris’in Trump’tan daha iyi bir demokrasi koruyucusu olacağına inanırken, göçmenler konusundaki görüşler ise farklı. Seçmenlerin yüzde 52’si, Trump’ın göçmenler konusundaki tutumunun Harris’e göre daha güçlü olduğunu düşünüyor. Ayrıca, ABD’li seçmenlerin yüzde 51’i, Trump’ın Orta Doğu’daki gerginlikleri daha iyi yöneteceğini düşünüyor.

The Cook Political Report, Harris ile Trump arasındaki farkın 1,3 puana düştüğünü belirtirken, Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin anketinde Harris’in kayıtlı seçmenler arasında daha fazla tercih edildiği ortaya konmuştu.

Haber Kaynağıİ http://ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun