Türk Çayı: Yurt Dışında Tercih Edilen Lezzet

 Türk Çayı: Yurt Dışında Tercih Edilen Lezzet
Okunuyor Türk Çayı: Yurt Dışında Tercih Edilen Lezzet

Türk çayının ihracatı, Ocak-Nisan 2024 döneminde oldukça olumlu bir seyir izledi ve 10 milyon 461 bin 225 doları aşarak önemli bir rakama ulaştı. Bu dönemde Türkiye, çayını 102 farklı ülke ile özerk ve serbest bölgelere ihraç etti. Trabzon Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, bu ihracat rakamlarının arkasındaki detayları paylaşarak, Belçika, Birleşik Krallık ve ABD’nin Türk çayının en büyük alıcıları olduğunu belirtti.

Belçika’ya 4 milyon 578 bin 120 dolarlık çay satıldığını belirten Turgut, bunu 1 milyon 260 bin 479 dolarla Birleşik Krallık ve 803 bin 712 dolarla ABD’nin izlediğini ifade etti. Ayrıca, geçen yılın aynı dönemine kıyasla çay ihracatının yapıldığı ülke çeşitliliğinin arttığını vurguladı. Yunanistan, Moritanya, Hırvatistan, Dubai, Kamerun, Polonya, Tunus, Mısır, Güney Sudan, Yeni Zelenda, Burundi, Brezilya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Venezuela, Ekvator Ginesi, Burkina Faso, Küba, Cibuti, Kamboçya ve Slovenya gibi ülkelere de Türk çayı ihraç edildi.

Turgut, Türk çayının uluslararası alanda tanınırlığının arttığına işaret ederek, bu durumun ilerleyen dönemlerde ihracata olumlu yansıyacağını belirtti.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun