Instagram, Reels’te Orijinalliği Öne Çıkarmak İçin Algoritma Değişikliği Yapıyor

 Instagram, Reels’te Orijinalliği Öne Çıkarmak İçin Algoritma Değişikliği Yapıyor
Okunuyor Instagram, Reels’te Orijinalliği Öne Çıkarmak İçin Algoritma Değişikliği Yapıyor

Instagram, içerik üreticilerin yaratıcılıklarını öne çıkarmak için yeni hamleler yapıyor. Reels’teki öneri algoritmasını elden geçirerek artık “orijinal içeriği” destekleyecek. Ayrıca, platform, Reels içindeki sıralamayı değiştirerek daha küçük hesapların içeriklerine daha fazla görünürlük sağlamayı hedefliyor.

Instagram, değişiklikleri duyurduğu bir blog yazısında, içerik sıralama sistemini “düzeltme” niyetinde olduklarını belirtti ve bu sayede daha az takipçiye sahip olan hesapların da erişimlerini artırmanın daha kolay hale geleceğini vurguladı.

Şirketin açıklamasına göre, geçmişte içerikleri nasıl sıraladıkları nedeniyle büyük takipçi sayısına sahip olan içerik üreticilerinin, küçük ölçekli ve orijinal içerik oluşturucularına kıyasla önerilerde daha fazla erişim elde ettiği belirtiliyor. Instagram, bu durumu düzeltmenin, tüm yaratıcılara yeni kitlelere ulaşma konusunda daha adil bir şans vermek için önemli olduğunu düşünüyor.

Instagram’ın önerilerini daha adil hale getirmek için nasıl değiştireceği hakkında detaylı bilgi verilmezken, şirketin artık daha fazla takipçisi olan hesapları önceliklendirmeyeceği ifade ediliyor. Bu değişikliklerin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması planlanıyor, bu yüzden içerik üreticilerin etkilerini görmesi biraz zaman alabilir. Ayrıca, uygulamanın kopya içerikleri tespit etme konusundaki hızlı adımları, orijinal içerik oluşturmanın önemini vurguluyor.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun