Apple, iOS 17.5 Beta Güncellemesini Yayınladı: İşte Yenilikler

 Apple, iOS 17.5 Beta Güncellemesini Yayınladı: İşte Yenilikler
Okunuyor Apple, iOS 17.5 Beta Güncellemesini Yayınladı: İşte Yenilikler

Apple, iOS 17.5’in beta test süreci devam ediyor. Şimdiye kadar geliştiriciler için dördüncü beta güncellemesi yayınlandı ve aynı zamanda genel beta sürümü de mevcut.
iOS 17.5’i denemek istiyorsanız, geliştirici hesabına sahip olmanıza gerek yok. Beta sürümüne Ayarlar>Yazılım Güncelleme bölümünden Beta Güncellemeleri seçeneğini etkinleştirerek erişebilirsiniz.

Apple, iOS 17’de sunacağı özelliklerin çoğunu zaten duyurmuştu. Ancak iOS 17.5, Avrupa Birliği’nin uygulama indirme politikasındaki değişiklikleri içeriyor. Artık uygulamalar, App Store dışındaki web sitelerinden doğrudan iPhone’a indirilebilecek.

Ayrıca, 17.5’te Apple Pencil ve iPad için Pil Sağlığı gibi yeni özellikleri işaret eden bazı kod değişiklikleri bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde bazı iPhone’larda alarm sorunları yaşandı ve Apple bu sorunu düzeltmek için çalışıyor. Bu düzeltme, muhtemelen iOS 17.5’e dahil edilebilir.

Apple, iOS 18’in geliştirilmesine devam ediyor ve yeni sürümün yapay zeka özellikleri içereceği biliniyor. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre, iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman’a göre, Apple’ın Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özelliklerin cihazda çalışacak olması, büyük dil modelinin bulut tabanlı bir bileşen içermediği anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirketin, Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle yapay zeka üzerine görüşmeler yaptığı biliniyor.
Yeni iOS işletim sisteminin, Apple’ın kendi sohbet robotu olan Apple GPT’yi içermesi beklenmiyor. Ancak Gemini veya başka bir sohbet robotunun iOS 18’e doğrudan entegre edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun